جلسه اتاق بازرگانی استان اصفهان، روز شنبه ۱۳ دی ماه ۹۹، با حضور رئیس اتاق اصفهان، رئیس اتاق کاشان، رئیس اتاق اصناف اصفهان، عضو هیئت رئیسه اتاق، نایب رئیس اتاق بازرگانی و رئیس اتاق تعاون اصفهان با همراهی اصحاب رسانه و رعایت پروتکل های بهداشتی، برگزار گردید.


در این جلسه، مسعود گلشیرازی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان و دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و ایام شهادت سردار دلها و تسلیت برای درگذشت آیت الله مصباح یزدی صحبتهایی را حول محور شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ارائه داد.

مسعود گلشیرازی ادامه می دهد: ساز و کار شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به موجب قانون از یک دهه قبل و حدود ۹ سال قبل، فعالیت خود را شروع کرده است و روال فعالیت به این صورت بوده که استانداران در مراکز استان ها به اتفاق روسای اتاق ها شامل اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و اتاق تعاونی، شوراهای گفت و گو را با مشارکت مدیران دستگاههای اجرایی و همچنین منتخبین تشکل ها و فعالان اقتصادی، جهت بهبود شاخص محیط کسب و کار و رفع مشکلات فعالان اقتصادی، تشکیل می دهد. در استان اصفهان به خاطر اینکه دارای ۲ اتاق است یعنی فرمانداری مستقل کاشان اتاق کاشان را هم دارد، جلسات شورای گفتگوی استان اصفهان با حضور رئیس اتاق کاشان و دو نفر از فعالان اقتصادی کاشان در این مجموعه اضافه تر از سایر استان ها، تشکیل می شود.
در ادامه، رئیس اتاق بازرگانی، اظهار کرد: در این دوره ۲۱ ماهه که گذشته است، بالغ بر ۳۵۰ مصوبه که هدف آن عمدتاً حل مشکلات بخش خصوصی در حوزه های مختلف بوده است، در جلسات شورا عاید شده است.
وی ادامه داد: قبل از اینکه موضوعات در دستور کار شورا قرار بگیرد، در گروههای کارشناسی که ذیل جلسات شورا تشکیل می شود و مدیر دبیرخانه شورا مسئولیت هماهنگی این جلسات را دارد، بررسی می شود.

مسعود گلشیرازی، گفت: شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان، شاهد حضور ۱۰۰ درصدی اعضای خودش در شورا است و دادستان، رئیس کل دادگستری، استاندار، شهردار مرکز، روسای اتاقها و روسای دستگاههای دولتی که طبق آیین نامه مشخص شده و فعالان اقتصادی همه در این جلسات حاضر هستند که در طول تاریخ چند ساله اتاق بینظیر بوده است. ساز و کار اتخاذ شده، ساز و کار همدلی است.
وی در ادامه، بیان کرد: در دوران جنگ اقتصادی برای فائق آمدن بر مشکلات باید در کنار هم بود و گفتمان مبتنی بر خرد را مبنای تعاملات قرار داد و نتایج را احصا کرد و برای آنچه در سطح استان و در سطح ملی وجود دارد، از طریق شورای گفت و گوی مرکزی، نسخه پیچید و از ظرفیت هیئت دولت نیز بهره برد.
گلشیرازی به این نکته اشاره کرد: طبق نظرسنجیهای انجام شده اتاق در دوره دوم که به صورت شش ماهه و روتین انجام می گیرد، میزان اطلاع فعالان اقتصادی به عنوان بدنه اصلی اقتصاد از شاخص ها و کیفیت های مشخصی که می بایست در این زمینه به آن ها سرویس داده شود و باید آنها را رصد کرد و برای بهبود، نقاط ضعف آن را شناسایی و طبق نظر اعضا احصا و در راستای بهبود آنها قدم برداشته شود، زیر ۲۰درصد است. فعالان اقتصادی که ذینفعان تشکیل مجامعی مثل شورای گفتوگو، ستاد تسهیل تولید و کمیته حمایت اعضا، هستند، اطلاعاتشان از ظرفیت این سه نهاد زیر ۲۰ درصد بوده و در اینجا لازم است که ارتباط با بخش رسانهای تقویت شود و این اطلاع رسانی در رابطه با وجود این ظرفیت های حمایتی قانونگذار انجام شود.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان، گفت: فعالان اقتصادی باید با مسیر درست رفع نیازها و حل مشکلاتشان آشنا شوند و این توقع اتاق از رسانههاست. در ستاد تسهیل بیش از ۱۲۰۰۰ مصوبه در یک سال وجود داشته است. فعالان اقتصادی باید با تمام قوانینی که از نهادهای مختلف برای آنها صادر میشود و به سرعت در حال تغییر است آشنایی داشته باشند. بررسی آمارهای بهبود شاخصهای محیط کسب و کار نشان میدهد که شاخص ما از یک شیب منفی کنترل شده است و به یک شیب آرام مثبت در حال حرکت است.
وی در ادامه یکی دیگر از اقدامات مهم این اتاق را، نهادسازی های توسعه استان دانست و بیان داشت: امروز شورای گفتوگو با تشکیل ستاد مرکزی گردشگری ذیل شورا یک نهاد فرادستگاهی را مصوب کرده است. مثلث گردشگری بین اصفهان، فارس و یزد تشکیل شده و امید است چنانچه این مصوبه را ستاد ملی کرونا بدهد، تبلیغات مربوطه شروع شود و یک تصمیم ملی در شرایط موجود در زمینه گردشگری گرفته شود.
وی در پایان صحبتهایش از کسب رتبه اول توسط شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خبر داد و بیان داشت: این شورا با کسب ۹۸٫۵ درصدی امتیازات بهترین عملکرد را در بین شوراهای گفتوگوی استانها داشته که نشان دهنده همدلی و تعامل در بین اعضا است.


رسول جهانگیری، رئیس اتاق اصناف اصفهان، در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اصفهان زیبا مبنی بر اینکه چه حمایت هایی از سمت شورای گفت و گو برای فعالان بخش خصوصی در شرایط شیوع کرونا انجام شده و چه تعاملات ای برای بهبود وضع اقتصادی استان اصفهان از طریق این شورا انجام شده است؟ توضیحات مختصری ارائه داد.

رئیس اتاق اصناف اصفهان، اظهار کرد: بیشترین آسیب را در بحث کرونا، اصناف و کسبه و بازاریان دیدند. بعد از جامعه پزشکی که بیشترین بار را در شرایط کرونا، متحمل می شدند، می توان گفت اصناف و بخش بازرگانی بودند که بدون اینکه هیچ کمکی از دولت دریافت کنند، با هزینه جیب خود کسب و کارشان را تعطیل کردند.
وی، ادامه داد: در بحث مشکلات مردم در شورای گفت و گو، یک سری تصمیمات ملی در ستاد کرونا گرفته شده است(البته تبعاتش به کسبه و بازار برنمیگردد) و آن بحث مستاجرین است که نهایتاً در تهران برای کسانی که این توانایی را دارند، تصویب شد و در بحث کمک به صنف ها، این حمایت ها همچون استامینوفنی بوده است که به مریض بدحال می دهند و یک آرامش نسبی اولیه را ایجاد می کند اما زیربنایی نیست. اما خوشبختانه با پیگیری هایی که استاندار در حال انجام آن هستند، مسائل و مشکلات در حال انتقال به شورای گفت و گو است. کمک به این اصناف مواردی بوده که خود بازاریان انجام دادند.
جهانگیری تصریح کرد: تنها ۱۲ درصد از میزان انتقال ویروس کرونا متعلق به اصناف است اما متاسفانه چون راهکار دیگری در دست ندارند، متولیان امور، اصناف را به عنوان تابلوی خطر، جهت اینکه مردم هشدار خطر را دریافت کنند، تعطیل می کنند. تسهیلات چهار درصد نیز به آنها تعلق گرفته اما این تسهیلات مناسب کسانی است که درآمد داشته باشد نه افرادی که کسب و کارشان تعطیل است و درآمدی ندارند. این نوع وام ها حداقل باید شرایط خواب و تنفس داشته باشد.













سرویس خبر